15 Ocak 2011 Cumartesi

16. Critics' Choice Awards Sahiplerini Buldu.


16’ncı geleneksel Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri (Critics' Choice Awards) sahiplerini buldu. En iyi film ödülünü Facebook’un kuruluş hikayesini anlatan “The Social Network” alırken, en fazla sayıda ödüle altı kategoriyle “Inception” layık görüldü.

En iyi erkek oyuncu kategorisinde ödülü “The King’s Speech” filminde kekemeliğini yenen İngiltere Kralı 6’ncı George rolüyle Colin Firth kazandı. En iyi kadın oyuncu ödülünün sahibi ise “Black Swan”ın deliren balerini Natalie Portman oldu.

“The Social Network” en iyi film dışında yönetmeni David Fincher’a en iyi yönetmen, Aaron Sorkins’e en iyi uyarlama senaryo ve Trent Reznor ile Atticus Ross’a en iyi film müziği ödüllerini de getirdi. "Birkaç düşman kazanmadan, 500 milyon arkadaş edinemezsiniz" sloganıyla tanıtılan filmin başarısı, "'The Social Network' birkaç arkadaş daha edinmiş" yorumlarına neden oldu.

Bir boks ringinde geçen “The Fighter” filmi ise Christian Bale’in en iyi yardımcı erkek oyuncu, Melissa Leo’nun en iyi yardımcı kadın oyuncu ve en iyi kadro ödülleriyle üç ödüle layık görüldü.
Ancak ödül sayısına bakılırsa gecenin şampiyonu Inception oldu. Christopher Nolan’ın yönettiği psikolojik rüya temalı gerilim filmi, sinematografi, sanat yönetimi, montaj, görsel efekt, ses ve en iyi aksiyon filmi dallarında ödüle layık görüldü.

Gecenin diğer kazananları ise şöyle:

Toy Story 3 – En İyi Animasyon
Waiting for Superman – En İyi Belgesel
Easy A – En İyi Komedi Film
The Girl with the Dragon Tattoo – En İyi Yabancı Film
Hailee Steinfeld – En İyi Genç Oyuncu (Coen Biraderlerin yönettiği “True Grit” filmiyle)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder